Как да отслабна с 10 кг? Упражнение и диета

физическа активност за отслабване на месец с 10 кг

Проблемът с отслабването е най-актуален в последно време, както сред младите момичета, така и сред по-възрастните жени. Но именно момичетата най-често се притесняват за външния си вид и липсата на излишни килограми, затова търсят начини всеки ден да свалят 10 кг с упражнения и диети. Защо точно 10 кг? Това тегло е приблизително, тъй като за всеки броят на килограмите наднормено тегло, от който трябва да се отървете, е чисто индивидуален. Но все пак най-популярната заявка за търсене в интернет остава „Как да отслабна с 10 кг? Упражнения и диета", така че ще говорим за това по-късно.

Всъщност има доста начини за отслабване. Това включва не само диети и упражнения, но и правилно хранене като цяло и различни козметични процедури (обвивания, масажи, вани), да не говорим за чайове и билкови препарати за отслабване. Но всеки знае, че това е интегриран подход за решаване на проблема как да отслабнете с 10 кг с упражнения за един месец, който ще даде най-силно изразен ефект.

Специални тренировъчни системи за отслабване, разработени от фитнес експерти, ви позволяват ефективно да отслабнете с 10 кг с упражнения за 2 седмици или по-рано, само ако стриктно се придържате към определена диета и ниво на физическа активност. С тяхна помощ ще можете не само да върнете теглото си към нормалното, но и да напомпате почти всички мускулни групи.

За всички, които искат да отслабнат с 10 кг с упражнения за 2 седмици или максимум месец, представяме специален набор от ефективни тренировки у дома.

Как да отслабнете с 10 кг за месец с упражнения?

Както вече разбрахме, само интегриран подход към въпроса за отслабването може да даде очакваните резултати. Ето защо, когато правите упражнения за отслабване, не забравяйте да се храните правилно и да пиете до 2-3 литра вода. Редовната физическа активност трябва да бъде задължителна. За да направите това, можете да се запишете за басейн, фитнес, аеробика, танци, пилатес или бягане.

И ако искате да консолидирате резултата, използвайте следния набор от тренировки, за да отслабнете с 10 кг. Помислете за упражнения за най-проблемните зони на тялото:

  • Начална позиция - изправена на ръце (както при лицеви опори), докато гърбът е равен и не провисва, а коремът е издърпан навътре. Свийте единия крак в коляното и го насочете към противоположното рамо, след което се върнете в изходна позиция. Повторете същите стъпки с другия крак около 15 пъти за 3 серии.
  • Хванете облегалката на стола и повдигнете крака си под ъгъл от 90 градуса спрямо тялото си, без да огъвате коляното. След това направете 10 кръгови движения с него и сменете крака. Дръжте гърба си изправен през цялото време.
  • Застанете странично към стола, като се държите с ръка, и направете 20 замаха с всеки крак встрани, като завършите 3 серии. За да увеличите натоварването, не дръжте стола с ръка.
  • Легнете на пода и ритмично повдигайте задните си части нагоре и надолу поне 20 пъти в 3 серии. След това се преобърнете настрани и направете 30 замаха с всеки крак нагоре и напред, като го държите успоредно на пода.
  • Поставете краката си на ширината на раменете и вдигнете ръцете си нагоре, стискайки ги в замъка. Изпълнете плавни наклони, първо в едната посока, след това в другата и след това се върнете в изходна позиция. Трябва да усетите как вашите коси и коремни мускули се разтягат, което постепенно ще ви освободи от увисналите страни.
  • Поставете краката си плътно един до друг и завъртете краката си, първо с единия, след това с другия. В същото време винаги стойте прави, без да накланяте гърба си. Ако това упражнение е трудно за вас, можете да държите ръката си зад облегалката на стола. Изпълнете около 15 замаха с всеки крак в 3 серии.

Но за да могат упражненията да дадат максимален резултат при отслабване, е необходимо стриктно да се придържате към правилната диета, така че по-нататък ще говорим за това как да отслабнете с 10 кг с диети. Също така, не забравяйте за упражненията.

Как да отслабнете с 10 кг или повече с помощта на диети и редовни упражнения?

ябълка за отслабване за един месец за 10 кг

Изпълнявайки горния набор от упражнения за отслабване, определете за себе си индивидуална диета. Тя може да бъде представена от специално разработени диети, както и диета, базирана на правилата на здравословна диета с определени ограничения.

Дори и да не сте привърженик на диетите, не забравяйте, че за да отслабнете ефективно, непременно трябва да се откажете от алкохола, мазните, сладки и нишестени храни, с изключение на бързите храни, бързите въглехидрати и наситените мазнини. Заменете вредните за фигурата ви храни с пресни зеленчуци, плодове и зърнени храни, а също така пийте колкото е възможно повече вода. Намалете порцията си всеки ден: по този начин можете да намалите приема на храна. Освен това скоро стомахът ви забележимо ще намалее в обем, а чувството за глад ще спре да ви притеснява толкова често и ще можете да консумирате все по-малко калории.

Ако се осмелявате да предприемете драстични мерки и искате да знаете как да отслабнете с 10 кг или повече с помощта на диети, тогава използвайте следните методи:

  • Строга монодиета на базата на обезмаслен кефир и елда. Предназначена е за 1 седмица, при желание може да се удължи или повтори след известно време.
  • Диета на основата на супа от целина. Тя е една от най-лесните, защото тази супа може да се яде във всякакви количества всеки път, когато почувствате глад, без страх за фигурата. За приготвянето му ще са ви необходими следните продукти: 1 кг зеле, 2 моркова, 0, 5 кг целина, 1-2 глави лук, 1-2 чушки и 2 домата или доматено пюре.
  • Твърда диета, базирана на периодично гладуване. Тази диета ще ви помогне да свалите 10 кг само за седмица, но може да има много противопоказания, така че помислете добре, преди да рискувате здравето си в името на отслабването. Редувайте дните, в които пиете само минерална вода, с дните, когато пиете литър мляко. В един от делничните дни можете да ядете зеленчукова салата или плодове, а през уикенда - варено яйце, месо или 100 грама обезмаслена извара с кефир.