Протеинова диета: меню за отслабване за една седмица

храни за протеинова диета

Днес е популярна безопасна и ефективна протеинова диета. В тази статия е представено меню за отслабване за една седмица.

Проста седмична система за отслабване на протеини

Стандартното меню на първата за протеинова диета

Експертите препоръчват да започнете деня с порция нискомаслена натурална извара - 150 грама. Както тонизиращият чай, така и ободряващото кафе са подходящи като напитка за сутринта. За обилна закуска се използва ябълка. Приготвяме протеинов обяд, като използваме варени пилешки гърди с обем 150 грама. Допълнете храната си с парче пълнозърнест хляб. В късния следобед се организира следобедна закуска; за това е подходяща 100-грамова порция натурално кисело мляко. Нуждаете се от обилна вечеря, която елиминира нежеланото чувство на глад; за целта са подходящи рибно ястие на пара от 200 грама и малка, но богата зеленчукова салата.

Вторият ден от хранителната протеинова диета

Не забравяйте да закусите не само с чай или кафе, но и с вкусно неподсладено кисело мляко на натурална основа - 150 грама. Следва закуска, която може да бъде портокал. След това вечеряйте с яхния от говеждо и зеленчуци - само 150 грама. За лека следобедна закуска е подходяща чаша кефир. За вечеря ще вземем сурови зеленчуци и печена риба - 200 грама от всеки вид храна.

Третият ден на протеинова диета

Класическата закуска на протеинова диета е яйчен белтък, препоръчително е да се ядат по 3 парчета, като се допълват с чай или кафе. След това има лека закуска, някои я наричат втората закуска, за която избираме любимите си плодове. За да обядвате правилно, трябва да вземете пуйка - 200 грама и 6 големи лъжици диетичен кафяв ориз. Всеки неподсладен извара може да се приеме за следобедна закуска. Трябва да вечеряте, да ядете салата от варено говеждо и зеле, всяко ястие е 150 грама.

Четвъртият ден на прием на протеини

Докато поддържате протеинова диетична система, трябва да закусите с чаша лек кефир с ниско съдържание на мазнини и няколко овесени ядки. След това трябва да закусите, като ядете грейпфрут. Обядваме с пилешко филе и аспержи - по 200 грама от всеки продукт. За протеинова закуска вземете чаша ферментирало печено мляко или кефир. Последното хранене трябва да бъде варена риба - 200 грама и порция зеленчуци - 150 грама.

Петият ден от системата за протеиново хранене

Яжте закуска - извара, около 150 грама, както и пийте кафе или чай. Лека закуска с форма на ябълка предхожда обяда, състоящ се от 200 грама варена риба и парче пълнозърнест хляб. Трябва да закусите следобед с кисело мляко на естествена ферментирала млечна основа без захар, 100 грама са достатъчни. Лека зеленчукова салата - 150 грама и говеждо на пара - 200 грама.

Протеинова диета на шестия ден

За да се чувствате комфортно в предпоследния ден от протеиновата диета, трябва да направите омлет от няколко белтъка за закуска и не забравяйте да пиете чай или кафе. За лека закуска се приема цитрус. Вечеряме на този ден с яхния от боб - 200 грама, добавяйки още една порция зеленчуци - 150 грама. Чаша кефир за следобедна закуска. Порция салата от 100 грама и около 150 грама варена риба е обикновен сервиз.

Седми ден на протеинова диета

За завършване на седмичната диета се използва стандартна протеинова закуска - 150 грама извара с каквото и да било или кафе. Вземете ябълка за лека закуска. За да направите подходящ обяд, имате нужда от супа от говежди бульон със зеленчуци, точно 100 грама говеждо и парче от пълнозърнест хляб. Трябва да закусите следобед с неподсладен извара. Вечерята се състои от салата и телешко месо - всяко ястие е 100 грама.

протеинови продукти за отслабване

Правила за протеинова диета за отслабване

В повечето случаи протеиновата диета се понася лесно от организма. Менюто за отслабване за една седмица е добре проектирано и ако организирате правилно такава хранителна система, то тя работи безотказно и дава минимум странични ефекти. Продължителността на диетата е максимум 14 дни. След завършване на диетата е по-добре да направите почивка за шест месеца, като същевременно имате предвид общоприетите стандарти за здравословно хранене. За да не се образува дефицит на хранителни вещества, трябва да приемате подходящи лекарства, които снабдяват организма с важни витамини и основни микроелементи. Необходимо е да се спазва адекватен режим на пиене, консумирайки около 2 литра вода на ден.

За да се предпазите от повреда, можете да ядете любимите си ястия възможно най-рядко и в минимални количества, препоръчително е да провеждате такава профилактика веднъж седмично. Допустимо е да се приемат здравословни мазнини под формата на ленено масло, оптималният дневен обем на продукта е 2 супени лъжици. Последното хранене трябва да бъде около 3 часа преди лягане. Докато практикувате какъвто и да е вид протеинова диета, е забранено да водите заседнал начин на живот. За да получите красива фигура, имате нужда от спорт.

С цел пълна безопасност на здравето, трябва да се консултирате със специалист, след като сте установили дали една модерна протеинова диета е подходяща за вас. Менюто за отслабване за една седмица може да бъде разнообразно по ваша преценка чрез въвеждане на подходящи продукти. Забранените включват много често срещани хранителни продукти. Това са консервирани продукти, различни полуфабрикати, вкусни сладкиши, шоколади и всякакви сладкиши. Забраната включва и млечни продукти, характеризиращи се с висок процент масленост. В диетата няма място за изобилие от плодове, с изключение на цитрусови плодове и ябълки. За да отслабнете, ще трябва да се откажете от зеленчуците, които се отличават с внушителен дял на захар и нишесте. Плодовите сокове, компотите, всяка сода и захар, включително нейните заместители, не са подходящи за протеинова диета.