Характеристики на диетата за пиене

Диетата за пиене е много популярна поради своята ефективност по отношение на загуба на тегло и доста проста наличност. Основното му свойство е не само отслабване, но и разтоварване на храносмилането, както и цялостно прочистване на червата.

зеленчукови сокове за питейна диета

Процесът на отслабване и прочистване възниква поради пълен преход към течно хранене. Диетата за пиене изключва всякаква твърда храна и позволява консумацията на всичко, което е течно. Продължителността на тази диета зависи от това колко трябва да отслабнете. Ако теглото е незначително, тогава може да се използва седмичният принцип на хранене. Но ако, основната цел е не само да загубите излишни килограми, но и да изчистите напълно тялото, трябва да прибегнете до по-дълъг принцип на течно хранене - 30 дни.

Основният процес на отслабване протича чрез намаляване на обема. Следователно, не виждайки огромни намаления на везните, не бива да се отчайвате, може би теглото е отишло точно в обема на тялото. За да подобрите резултатите, можете да прибегнете до физическа активност. Разбира се, при пиенето на диета чистотата и съставът на питейната вода и водата, използвана за готвене, са много важни. Ако не живеете в най-екологично чистия регион, препоръчително е да инсталирате филтри за вода за вила или апартамент, така че да можете да ядете чиста и здравословна вода всеки ден. Това е единственият начин да постигнете желания ефект.

Диетично меню

Диетичното меню е много разнообразно. Можете да използвате всякакви напитки и течни продукти. Смелете котлети, колбаси и други лакомства в блендер и ги използвайте под прикритието на течни продукти, разрешени са само първоначално течни продукти.

Можете да пиете домашни плодови напитки и плодови напитки, прясно изцедени сокове, както и нискомаслени млечни продукти, нискомаслени бульони и др. Не е препоръчително да се консумират алкохолни напитки, тъй като те пречат на процеса на прочистване. Много е важно да консумирате всички напитки без добавена захар и бульони без сол. Можете да пиете колкото искате, но, най-важното, не повече от 1500 ккал на ден.

Ако при пиене на диета е избран дълъг период на отслабване, е необходимо веднъж седмично да се консумират леки смутита и да се приготвя пюрета с ниско съдържание на мазнини, както и да се приема комплекс от витамини. Също така е важно да пиете поне 1, 5 литра чиста вода на ден.

Излизане от диетата

Тъй като тази диета предвижда отмяна на процесите на активно храносмилане и пълноценна почивка на червата, след завършване на диетата твърдата храна трябва да се въвежда в диетата постепенно.

През първата седмица трябва да ядете малко тънка овесена каша на закуска, а останалите ястия да останете тънки. За втората седмица, по време на обяд, можете да добавите варен яйчен белтък към вашата храна. През третата седмица и следващите дни има постепенно преминаване към основната храна.